Level 03 - Pro Retinol

Vitamine A haal je niet enkel uit voeding!

Kenmerken van de huid

Je hebt een dunner wordende huid met gevoeligheden als rode vlekjes, fijne lijntjes en verminderde verkleuring. Je hebt snel last van grove, verstopte poriën wat ontstekingen en onzuiverheden kan veroorzaken. Doordat je huid dunner wordt, is je huid sneller gevoelig voor irritaties. De huid heeft daarom behoefte aan verzachting en verheldering.

 


 

De huid heeft een niveau bereikt waarbij er gewerkt kan worden met andere, intensere werkstoffen die de huid ook van binnenuit stimuleren.

De Pro Retinol lijn is speciaal ontwikkeld voor het verminderen van rimpels en oneffenheden. Retinol (vitamine A) staat bekend om het verzachten van fijne lijntjes, verbeteren van de textuur van de huid, verminderen van verkleuring en ontstoppen van poriën. Ook de verouderde huid kan acne-gevoelig zijn.

 Pro Retinol

Retinol is een mooie aanvulling in het BITP om te werken aan de huidverbetering. Maar wees wel voorzichtig. Retinol is een erg intensief ingrediënt. Het kan zijn dat je huid hier even aan moet wennen. Merk je bij het gebruik van Pro Retinol dat je huid geïrriteerd reageert? Doe dan even een stapje terug en bouw het gebruik van de Retinol producten langzaam op. Gebruik bij voorkeur na een Retinol behandeling een crème met minimaal een factor 30, zoals de SPF 30 crème uit onze Special Care lijn.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan Retinol gecombineerd worden met AHA en BHA’s. Ook weer met dezelfde side note om altijd voorzichtig op te bouwen. Deze combinatie kan een mooie optie zijn wanneer de huid van je klant wel al wat beter gewend is aan de Pro Retinol producten en je dit verder wil opbouwen. Retinol is ten slotte erg gevoelig voor zonlicht. Zorg er daarom voor dat je de producten zoveel mogelijk op een koele, donkere plek bewaard.

20231121_114446